- "sözlük sen nankörsün lan" demek isteyen bir yazarın, 2 yıl emek verip sonunda elinde bir sapla kalması halindeki serzenişi.
2 yıl boyunca, günde ortalama 5 betim yazan bir yazarın, o sözlüğe bilgi anlamında kattıkları düşünülünce, karşılığında bir şey bekleyerek yazdığı da anlaşılıyor buradan. nedir bu karşılık veya karşılıklar acaba? hmmm, bir düşünelim. iş? aşk? para? çevre? paylaşım?
yıllardır hemen hemen her sözlükte şöyle bir başlığa ya da bakınıza rastlarsınız "sözlük bana karı bul lan allahsız", "hiçbir işe yaramıyorsun bari bunu yap" der bazıları esprili bir şekilde. ama hiç "lan allahsız sözlük bana bi herif bul" diye seslenen bir yazara rastlamadım şimdi ne yalan söyleyeyim.
bu anlamda bizim sözlük topluluğu biraz şanssız. kadın sözlüğü'nde, düşünsenize ne çirkin bir haykırış olurdu bu.
mesele o değil aslında, ben fena çark etmişim bir yerde, ne diyorduk? sözlüğün ne verdiği konusunu işliyorduk.
kendi adıma derim ki, bu veya diğer sözlükler almak isteyene çok şey verir. bu sadece sözlük için değil her şey için geçerli. bu kişinin alış kapasitesiyle bire bir örtüşür. otsan ot kalırsın, iki kere iki dört gibi. senelerce emek verdiğin bir arkadaşın da, sen almak istemedikten sonra sana hiçbir şey vermeyecektir. sonra da "püüüü yazıklar olsun sana verdiğim emeğe" der bazıları ne acayip.
2 yıldır bu sözlükteyim, hiçbir şey vermediyse birkaç iyi arkadaş verdi. hiçbir şey vermediyse sıkıntılı zamanlarımda not defteri görevi gördü. ama öyle ama böyle geçinip gittik.
derin olan kuyu değil kısa olan iptir nihayetinde.
*