geri geri park etmek  

 belki ilginizi çeker

aç/kapa

  1. paralelinizde park etmiş 2 aracın arasındaki iğne deliğine arabanızı sokmaya çalışmaktır. bu gidişle sanırım bana park sensörü aldıracaktır.

    teoride tamamım, her duruma göre yapılan manevraları biliyorum. ama iş pratiğe gelince, hele de arkada bekleyen, yok efendim selektör yapan arabalar falan varsa gözüne ışık tutulmuş tavşan gibi oluyorum sözlük.
    (elvira, 2011-04-27 12:11)
  2. aslında çok daha kolay olan araç manevrasıdır.

    hem teoride hem pratikte bu park olayının, püf noktası geriye dönmek değil, ayna kullanmaktır.
    pratik olunacak nokta yan dikiz aynasının park edilecek tarafta olanının az aşağı çevrilip lastikleri görmesi ve geri geri park manevrası yaparken geçtiğiniz aracın ön kapısını, aracınızın burnu henüz geçerken, park alanına doğru manevra yapılmasıdır. gerisi bir iki pratik yapmanıza kalır.
    tek seferde park edeceÄŸiniz konusunda iddiaya bile girersiniz.
    (dinazorus bülentus, 2011-04-27 14:45)
  3. aslında ilk önce üç oyuncak araba ile masaüstünde bildiğin çocuklar gibi denemesi gerekli manevra şekli.

    işe kuşbakışı bakış açısı ile baktığınızda inanılmaz kolay oluyor.birde direksiyon hocamın bana öğrettiği bir formül vardı o da baya işi kolaylaştırıyor.

    yada paraya kıyıyorsunuz vw marka bir araba alıyor ve kendi kendine park etme paketi taktırıp mutlu mesut yaşıyorsunuz.
    (manimo, 2011-04-27 17:40)